Jak to celé vlastně začalo?

Jak asi člověka může napadnout bydlet v dodávce? Existovalo pro to spoustu důvodů a když se skloubily plusy a mínusy, tohle nám vyšlo nejlíp.

Jedna z věcí byla, že jsme už dál nechtěli platit drahý nájem v Praze, když jsme tam ani většinu doby vlastně nepotřebovali být. Ta mobilita bydlení v dodávce nám přišla jako super výhoda. Navíc jsme chtěli investovat peníze na nájem do něčeho svého. A chtěli jsme cestovat. Leo už měl nějaké zkušenosti s bydlením v karavanu z Kanady. A taky se k tomu dá najít na internetu hodně informací, takže to nebylo jako vymýšlet něco úplně od píky.

Ze všeho tohohle dohromady nám vyšlo jako nejlepší bydlet v dodávce nebo v karavanu. A tak jsme se jeli na několik aut podívat. Měli jsme našetřeno pár peněz a opravdu jsme si říkali, že koupit si hotový karavan, by bylo super. Ale tak nějak levněji a v pojízdném stavu jsme nic nenašli. Půl milionu se nám za to zas dávat nechtělo, když jsme stejně počítali s tím, že to budeme trochu přestavovat a do toho padnou další peníze. Takže z toho nakonec nejlíp vyšla stará dodávka, která měla i ledničku a markýzu!

Původní podoba vnitřku dodávky. A to necítíte ten smrad!

No a pak už to bylo rychlé, stěhování z Prahy k mami, nákup věcí na přestavbu a pak prostě začít. Inspirovali jsme se spousty podobnými projekty na internetu. V Americe je to dost oblíbený způsob bydlení, jen tam to mají trochu volnější. U nás musíte dodržet všechny předpisy – aby to sedělo papírově a neměli byste si na auto jen tak něco přidělávat. Za oceánem si ale můžete koupit školní autobus, vytrhat sedačky, dát si místo toho obývák a kuchyň a hotovo. A řídit to pak můžete i s normálním řidičákem!

Spoustu věcí jsme si taky vymýšleli sami, třeba koupelnu nebo bojler. Dost jsme dávali do kupy za pochodu, neměli jsme projekt celý vymyšlený dopředu. Tak se občas i stalo, že jsme něco dodělali a pak si vzpomněli, že jsme tam vlastně chtěli ještě něco dalšího! No, jsou věci, které bych asi dělala trochu jinak, kdyby na to bylo víc času…

Rozebrat celý vnitřek nám trvalo jeden celý den….v tu chvíli jsme si říkali, že to půjde tak rychle i zpátky!

Rozhodnutí to bylo lehce spontánní, bez plánu a s trochu naivní představou, jak to bude jednoduchý. Ale s vidinou toho cíle, kdy můžete jet kam chcete, jste úplně volní a verandou vám je vlastně celý svět! No řekněte, kdo z vás by si to aspoň na chvilku nechtěl zažít?

Větráme, uklízíme, pereme, prostě pracujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *