Co ti přinese cestování do života?

Asi se někdo ptá, proč tohle děláme? Proč cestujeme? Jakože proč takhle na dlouho, když máš život doma, kterému se můžeš věnovat a rozvíjet ho?

Ano, máme možnost mít doma určitě skvělou kariéru. Chodíš každý den do práce, máš dostatek peněz a prostoru. A máš i někdy čas se vídat s kamarády a dělat věci, co tě baví. Když se ti něco líbí, tak si to koupíš. Když chceš jet na dovolenou, tak jedeš, vždyť je to taky cestování, ne?

Iveco při západu slunce…aaaah!

Zní to hezky, ale naše realita by byla taková, že se doma možná sejdeme někdy k večeru. Úplně asi nebude schopní nepracovat, já bych asi hodně přemýšlela o tom, co se všechno ten den stalo, učila se a Leo by nejspíš prostě pokračoval v práci doma. Stresíků by bylo až až. Takhle jsme víc spolu. I když je to asi i dost daný tím, že jsme víc nahačmaný na menším prostoru.

Jsme teď víc v klidu. I když asi ne každý by byl. Jen nám prostě zařizování kolem dodávky nepůsobí takový stres. Když se něco rozbije, tak to Leo opraví. Když nám něco dojde, tak si pro to prostě dojedeme. A snažíme se víc relaxovat, víc být venku, víc se hýbat. Máme na to i víc času!

Moře kolem Řecka v zimě. Není tu zrovna teplo, ale atmosféra kolem je jedinečná. Je to víc divoký, pořád se tu honí mraky. Nikdy nevíš, co přinese další den.

Tím, že jsme víc spolu a víc si povídáme a přemýšlíme, tím nám i víc dochází, co je pro nás důležitý. Bez téhle příležitosti bychom prostě dělali, co se asi předpokládá. Vystudovali, dostali skvělou práci, vzali se, založili rodinu a celý zbytek života bychom prostě vydělávali a pracovali na ní. Což není zas tak špatné, stejně to tak dopadne, ale když máte čas se na chvilku zastavit a rozmyslet si, co je pro vás to důležité a co v tom životě chcete mít, tak pak je menší pravděpodobnost, že až se do toho života vrhnete po hlavě a budete na všem hrozně makat, tak z toho nevyhoříte. Protože když má něco smysl, tak se dají překonat i ty chvíle, kdy to stojí za houby.

A to je to, co nám tenhle život dává. Víc uvědomění, že žijeme pro něco a že nebudeme jen mrhat naším časem a talentem na něco, co ti přinese „jenom“ peníze. Jasně, dřív to bylo tak, že prostě člověk musel makat, aby pokryl své základní potřeby. Nám pro ně teď stačí opravdu málo (a v dodávce snad ještě míň), takže máme víc času hledat právě ten smysl. A za to jsem vděčná téhle době a i svým rodičům, kteří mi tak pomohli ten základ postavit.

Díky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *